Jaaropleiding voor Mantrazanger 2e jaargang Brugge
Les- en oefenmateriaal


Studentenportaal
Jaaropleiding voor Mantrazanger
Home
1e Zaterdag 7 oktober 2017


AUM: klik

hier

• De Soham recitatie

: klik

hier

AUM: klik

hier

De Adem

Het is belangrijk je te beseffen, dat alle ademtechnieken ten dienste staan van het verruimen van je ademcapaciteit, het ontspannen van het keelgebied en het plaatsen van je 1e focus naar je bekkengebied. Respecteer de manier waarop je nu ademhaalt. Ik heb uitgelegd dat onze ademhaling door tal van factoren wordt bepaald. Zoals onze cultuur, de familie, familiegeschiedenis en onze overlevingsstrategiën, die uit onze kindertijd stammen. Realiseer je dat de manier waarop je nu ademt daar de weerslag van vormt. Elke ademtechniek moet dus met de grootste aandacht worden gedaan, zonder enige dwang. Wanneer je merkt dat je aan een grens zit, dat je voor je gevoel niet verder kunt ademen doe dan het volgende: ga met je aandacht naar die grens, voel die grens en met zachtheid adem je in die grens zonder de intentie er doorheen te moeten gaan.
Wanneer je met dwang erdoorheen probeert te gaan, zul je merken dat dat stress van binnen creëert. Hiernaast is een YouTube film met de eerste horizontale ademhalingstechniek.
De Toetsen

Leer de namen van alle toetsen uit je hoofd: dat wil zeggen, dat je visueel door de struktuur van de witte en zwarte toetsen ze leert te onderscheiden. Bijvoorbeeld: de C-toets zit links van het groepje van 2 zwarte toetsen. Wat “verboden.. :)) ” is om de namen te gaan uitrekenen. Dus als ik je vraag waar de F zit, dat je dan bij C begint en naar rechts uitrekent. Als je nu gelijk bovenstaande visuele methode toepast en daar elke dag een paar minuten tijd aan besteedt, dan weet je de plaats van de toetsen binnen een week.
Wat de zwarte toetsen betreft: van links af heet de eerste zwarte toets Cis. Het is gemakkelijk te onthouden: de witte C toets die rechts omhoog naar de zwarte toets gaat heet Cis. Achter de C komt de “is”.
De Cis wordt geschreven als C#. Je spreekt dus uit: “Cis” en schrijf je C#.
Pomptechniek

Hiernaast zie je de juiste manier van pompen. Leer jezelf vanaf het begin aan om niet met het ritme van een mantra mee te pompen. Dat vraagt in het begin best een inspanning, maar nadat de juiste verbindingen in je hersenen zijn gemaakt gaat het steeds makkelijker en zul je er veel profijt van hebben.
Internet begeleidings programma
Geluidsopnames
Vingerzettingen

De namen van de noten en de vingerzettingen zijn toegevoegd bij de pdf bestanden onderaan de mantrapagina's. In dit geval bij de Soham Mantra.


Toelichting bij de mantra pagina's

Op de mantrapagina's kun je voorlopig de volgende hoofdstukken/nummers vergeten:
3, 4, 5 en 7.
Onderaan de Soham pagina kun je bladmuziek downloaden (nr 10). Op de eerste download (a.) vind je 3 stemmig de melodielijn. Je hoeft alleen de eerste stem te oefenen. Dat is de 1e notenbalk. Zie plaatje hiernaast. Op die notenbalk zie de letters van de noten en de nummers van je vingers.
De 2e en 3e partij gaan we later met elkaar oefenen en zingen.
Vingerzettingen

De namen van de noten en de vingerzettingen zijn toegevoegd bij de pdf bestanden onderaan de mantrapagina's. Indit geval bij de Soham Mantra.

• I am

: klik

hier

Onze FaceBook Pagina -->


VOORBEREIDING VOOR 28 OKTOBER:
LUISTER ALVAST NAAR DEZE MANTRA'S:

Loka Samasta Sukhino Bhavantu

Om Asatoma Sat Gamaya

Tamasoma Jyotir Gamaya

Mriyorma Amritam Gamaya


Metronome by BestMetronome.com

Klik op de opwindknop om te starten of te stoppen

Internet begeleidings programma
Geluidsopnames

• Loka, focus en ontfocus oefening, ogen en bodyscan: om te downloaden, rechtermuisklik of control klik op de startknop.


• Asatoma

klik

hier

• Loka Samastha

: klik

hier

2e Zaterdag 28 oktober 2017